Internacionalni socijalizam

S ciljem razvijanja platforme za daljnje povezivanje i razmjenu iskustva lokalnih, nacionalnih i regionalnih političkih aktivista te teorijskog doprinosa izgradnji radikalno lijevih organizacija radi što uspješnijeg organiziranja radničkog pokreta na Radničkom portalu pokrećemo novu rubriku Internacionalni socijalizam.

Radnički portal uvodi novu rubriku Internacionalni socijalizam. Želimo na jednom mjestu pokrenuti teorijsko-političku raspravu ljevice i lijevih politika kako bi se razjasnila neka načelna pitanja, ali i da bi se u praksi ojačao radnički pokret čija je politizacija neophodan uvjet uspješne borbe.

Uljanik

Svrha rubrike jest dvostruka: razvijanje platforme za daljnje povezivanje i razmjenu iskustva lokalnih, nacionalnih i regionalnih političkih aktivista; teorijski doprinos izgradnji radikalno lijevih organizacija radi što uspješnijeg organiziranja radničkog pokreta.

Zato će rubrika Internacionalni socijalizam sadržavati iskustva radničko-sindikalnog pokreta s naglaskom na subjektivni faktor, organizacijsko pitanje na ljevici, analize političkih sistema i partijskog djelovanja, razrade minimalnih, prijelaznih i maksimalnih zahtjeva iz perspektive lijevih političkih organizacija, interjvue s političkim aktivistima i drugo.

radnicki.org/internacionalni-socijalizam/

Pretražite portal
Facebook / Skener / YouTube / RSS
Dizajn: Anders Noren / KMSV
Kontakt: urednistvo@radnicki.org