Povodom zahtjeva MOL-a da se ugasi rafinerija u Sisku, kojeg su njihovi članovi uprave iznijeli na prekjučerašnjoj sjednici Uprave INA-e, oglasio se radnički Stožer za obranu Rafinerije nafte Sisak. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Stožer za obranu Rafinerije nafte Sisak i očuvanje radnih mjesta oštro osuđuje najnoviji pokušaj zatvaranja Rafinerije nafte Sisak, a kao uvjet za nastavak modernizacije Rafinerije nafte Rijeka. Mol nije ispunio svoje ugovorno potpisane obveze, a danas bez bilo kakvih garancija o budućoj modernizaciji RNR, ultimativno zahtjeva zatvaranje RNS.

Mol ponovo iskorištava politički vakum i nesređeno stanje u Republici Hrvatskoj, kako bi zabio zadnji čavao u lijes Rafinerije u Sisku i Ine u cjelini.

Stožer za obranu RNS očekuje nacionalni konsenzus političkih stranaka i institucija Republike Hrvatske po pitanju Ine. Ovim putem otvoreno zahtijevamo stavove svih relevantnih političkih stranaka i čimbenika, te njihovo javno izjašnjavanje pred predstojeće izbore o pitanju Rafinerije u Sisku i Ine u cjelini.

Zastrašuje nas činjenica kako nacionalna, a niti jedna komercijalna televizija nije u svojim dnevno informativnim emisijama prenijela vijest o zahtjevu Mola za gašenjem Siska na sjednici Uprave INA, d.d. održanoj 27.07.2016., a što su hrvatski članovi Uprave onemogućili rušenjem kvoruma.

Stožer za obranu RNS još jednom poziva tehničku Vladu RH, Hrvatske članove Uprave i NO da učine sve i u narednom razdoblju, do konstituiranja nove Vlade RH, i ne dozvole donošenje odluke o zatvaranju RNS, a u čemu će imati punu podršku Stožera.

Stožer za obranu RNS zajedno sa svim predsjednicima sindikata koji djeluju u Ini ostaje pri stavu kako primarna prerada u Sisku nema alternative.

Stožer za obranu RNS i očuvanje radnih mjesta,
Sisak, 29. 7. 2016.

Besplatno se pretplatite na dvotjedni izbor članaka Radničkog portala.