Borbeni INA-ini radnici iz redova sindikata Nova Solidarnost upozoravaju na namjernu sabotažu INA-ine maloprodaje od strane upravljačkih struktura. Naime, usred ljetne sezone, oni su u Novalji na Pagu odlučili drastično skratiti radno vrijeme na INA-inim benzinskim pumpama iako otok vrvi turistima koji onda idu na obližnje pumpe Tifona, tvrtke u stopostotnom vlasništvu MOL-a. Prioćenje Nove Solidarnosti prenosimo u cijelosti:

Sindikat Nova Solidarnost upozorava – klasični primjer kako mađarski MOL uništava Inu preko maloprodaje su benzinske postaje na otoku Pagu u Novalji . Danas kada Zrče vrvi od mladih, Novalja od turista (procjene govore i do 80 tisuća turista na otoku Pagu u sezoni), Inine benzinske postaje rade skraćeno. BP u samoj Novalji ne radi noćnu smjenu, pa svaku večer u 22 sata ostaju u redu autobusi, automobili, kamperi. Ali zato nedaleko u Kolanu radi BP Tifona . Autobusi koji prevoze turiste na Zrče, a koji posjeduju INA kartice, često toče na drugim BP kako bi imali gorivo za noćni rad, a od 6 ujutro stvaraju gužve na INI.

Ista je situacija i sa BP INE na obali. Radno vrijeme joj je skraćeno do 13 sati, pa se brojne brodice i jahte okreću ispred naše zatvorene pumpe i odlaze na 2 km udaljenu BP Tifon. Važno je napomenuti kako je ista pumpa do 01.07. radila po zimskom radnom vremenu, pa Ina riskira i tužbe, jer je ucrtana na nautičkim kartama kako radi od 06 – 22 sata.

Slučajno? NE! Jer ne smijemo zaboraviti da je Tifon u stopostotnom vlasništvu MOL-a, a članovi Uprave i Nadzornog odbora su visoko pozicionirani Inini djelatnici.

Gradski vijećnici i građani grada Novalje također negoduju, a pozivi korisnika su uslijedili na naš Sindikat Nova Solidarnost, jer na pozive prema Ini nema reakcija. Gradonačelnik grada Novalje Ante Dabo je uputio prosvjedno pismo prema Ini, ali situacija se nije u mnogome popravila, jer je samo nekolicina djelatnika prebačena sa jedne pumpe na drugu.

Nakon što je maloprodaja Ine početkom godine izdvojena u zasebnu tvrtku kćer INA Maloprodajni servisi , a plaće radnicima smanjene za 2000 kn, ovo je samo nastavak namjernog lošeg poslovanja i gubljenja tržišta, a sa čime je direktno povezana i prerada u hrvatskim rafinerijama. Maltretiranje radnika, mobing, nemogućnost izvršenja zadataka za prodajom dodatnog asortimana, te niže plaće od konkurencije, doveli su do toga da radnici odlaze iz novoosnovane firme INA MS, iako su još prije pet mjeseci mogli otići sa stotinjak tisuća kuna otpremnine. U samom prijelazu u tvrtku kćer INU je napustilo više od 800 radnika, jer sa sniženom plaćom nisu mogli podmirivati svoje kreditne obveze. U par mjeseci prije izdvajanja na osobni zahtjev uz potvrdu o nesposobnosti za rad, INU je napustilo još oko četiristo radnika maloprodaje, a od 01.02.2016. i osnivanja tvrtke kćeri još pedesetak. Naravno, interes mladih za mučni rad za oko 3000 kn ne postoji. Upozoravali smo na ovo sve kroz medije i sindikalnim akcijama, a dva naša člana su zbog javnog upozoravanja na nepravilnosti i zakulisne igre dobili otkaze u Ini. I danas tvrdimo da je sve dobro isplanirano u nekoliko pohlepnih mozgova, za uništenje Ine, te u skorom vremenu prodaje izdvojene firme Todoriću ili nekom sličnom “igraču”. Uvjete za rad možemo usporediti sa uvjetima u lancu trgovina BOSO , jer i ovdje radnici sami kupuju dodatni asortiman, kako bi zadovoljili pohlepne menadžere i dobili zadovoljavajuću ocjenu na kraju mjeseca.

Podsjećamo kako su najbolje pumpe po Zagrebu i RH prije ovog izdvajanja dane na upravljanje poduzetnicima tzv. franšizu, pa između ostalih i dvije najbolje pumpe na ulazu u Šibenik (Ražine ) čiji dnevni promet u sezoni dostiže i do 700 tisuća kuna ili Zadarska pumpa koja ima prilaz i sa mora i sa kopna, čiji promet dostiže i milijun kuna. Slučajno? NE!

Podsjećamo da BP u Novalji ostvari ogroman promet u noćnoj smjeni pri povratku mladih iz noćnog života, pa je sasvim nejasno, ako INA tvrdi da se sve više okreće prodaji dodatnog asortimana, kako je ova BP tada zatvorena? Podsjećamo, radi se o milijunskom prometu, koje sada okreće Tifon i druga konkurencija.

Ovo je još jedan dokaz lošeg rada Ininog menadžmenta, koji više nitko ne tumači kao slučajnost. Ponavljamo, uz namjeran gubitak tržišta, smanjenu proizvodnju i preradu, ovo je još jedan dokaz o neprijateljskom preuzimanju INE od strane MOL-a, a hrvatska politika i dalje šuti.

Besplatno se pretplatite na dvotjedni izbor članaka Radničkog portala.