Radnici Uljanika i 3. maja, koji su od srijede u štrajku, u ponedjeljak dolaze u Zagreb na Markov trg. Dođimo u ponedjeljak na Markov trg u što većem broju, s početkom u 11 sati. Okupljanje prosvjednika je na Trgu bana Josipa Jelačića u 10,30 sati, odakle će u koloni krenuti Zakmardijevim stubama, Ćirilometodskom ulicom do Markova trga. Podržimo naše radnike!

Podržimo radnike Uljanika i 3.maja koji su od prošle srijede u štrajku! Oni u ponedjeljak 27.8. organiziranim autobusima dolaze u Zagreb, na Markov trg pred zgradu Vlade RH.

Dođimo u ponedjeljak na Markov trg, s početkom u 11,00 sati. Okupljanje prosvjednika je na Trgu bana Josipa Jelačića u 10,30 sati, odakle će u koloni krenuti Zakmardijevim stubama, Ćirilometodskom ulicom do Markova trga. Prosvjed organizira SSSH, zajedno sa sindikatima koji djeluju u Uljanik grupi.

Ako je netko u ovim trenucima pokazao što je složnost, što je solidarnost, onda su to radnici Uljanika koji su od tri posvađana sindikata, uz presudnu pomoć Stožera za obranu brodogradnje Uljanik, napravili borbene saveznike. Za razliku od čestih scena gdje nekoliko sindikata u jednoj firmi rade svaki na svoj način, sindikati u Uljaniku već treći dan svoje radnike vode pulskim ulicama i oko sebe okupljaju sve više građanki i građana Pule.

Ni radnici 3. maja ne zaostaju i ovaj put radnici dvaju brodogradilišta dolaze zajedno i borbeno u Zagreb, na Markov trg!
Ovim putem pozivamo sve sindikalne lidere i članove, sve radnike koje su nalaze u Zagrebu te sve Zagrepčanke i Zagrepčane – da se u što većem broju odazovu u ponedjeljak i da pokažu radnicima iz Pule i Rijeke da nisu sami u svojoj borbi! Moramo odbaciti mantru da je problem brodogradilišta u Puli, u Rijeci ili Trogiru! Svi ti putevi vode samo u jedan grad – Zagreb! Tamo je Vlada RH, tamo je politička elita odgovorna za postojeće ekonomsko stanje države!

Radnici i sindikati su istaknuli dva bitna zahtjeva: isplata svih dugovanja radnicima i smjena Uprave Uljanika!

Ovom prilikom naglasimo da što su radnici jači i što ih je više, i treći zahtjev postaje jako bitan – sudjelovanje radnika u svakom daljnjem odlučivanju o sudbini brodogradnje! Stoga tražimo radničku kontrolu za spas brodogradnje!

Radnici Uljanika, 3. maja i Brodotrogira – nemojte dopustiti da vas politika i razni ‘stručnjaci’ izguraju iz procesa odlučivanja! Kao što zauzimate ulicu proteklih dana, tako i zauzmite svoje pozicije u poslovanju brodogradilišta. Jedino se tako ova grana neće likvidirati! Jedino tako možete biti sigurni da ćete u svakom trenutku znati što se događa i kakva vas budućnost čeka!

UPRAVA ODLAZI!

RADNIČKA KONTROLA U HRVATSKA BRODOGRADILIŠTA!

ŠTRAJK SOLIDARNOSTI!