U posljednje vrijeme svjedočimo povećanju napada na azijske radnike na svim razinama: fizički napadi, pljačke i premlaćivanja na ulici, politički napadi koji dolaze od Domovinskog pokreta, javno paljenje lutke Indijca i slično.

Vjerojatno kao dio vlastite predizborne kampanje, upravo se u isto vrijeme u ovu kampanju uključila i Radnička fronta. Naime, nakon nekoliko intervjua u kojima je šefica Radničke fronte Katarina Peović uputila zahtjev za uvođenje kvota za strane radnike, danas je – i to upravo u trenutku vrhunca histerije protiv stranih radnika – na press konferenciji, zajedno sa svojim dečkom Hrvojem Štefanom, najavila pokretanje peticije za ponovno uvođenje kvota. Usput uspoređujući strane, nepalske radnike sa štrajkbreherima. Vjerojatno zbog svjesnosti o nemogućnosti prelaska praga na sljedećim izborima, Peović je Radničku frontu okrenula u smjeru desnog populizma, očajnički se nadajući povećanju broja glasova i održavanju svog saborskog mandata.

Radnička fronta je u kampanju prema stranim radnicima ušla sa sasvim identičnim argumentima i zahtjevima kao i nešto ranije Domovinski pokret. Ostaje, međutim, sasvim nejasno kako Radnička fronta misli preoteti dio glasača Domovinskom pokretu i zbog čega ova stranka Katarine Peović istovremeno inzistira na zastarjelom lijevom folkloru, toliko odbojnom političkoj bazi Domovinskog pokreta. U postojećoj predizbornoj situaciji bi Radničkoj fronti najviše mandata donijelo odbacivanje “lijevog imidža” (za koji ionako nije jasno čemu služi), te daljnje eksplicitno usmjeravanje na hrvatske radnike, uz početak pregovora o koaliciji s Domovinskim pokretom – na temelju istog stava o trenutno ključnom pitanju odnosa prema stranim radnicima.